Sunday, February 6, 2011

Łosoś pod Tajską Kołderką (łatwe)



Składniki:
Filet z łososia (najlepiej bez skóry)
Pół kostki Serka Philadephia,
4 lyżeczki ostrej tajskiej pasty curry (czerwonej)
Sol, pieprz, limonka do smaku,
Kolendra do podania

Wykonanie:
1.       Serek należy utrzeć w miseczce z pasta curry – sama w sobie tajska czerwona pasta powinna być  juz dosadnie ostra, więc ilość zależy od naszych prefencji i tolerancji na ostrość.:-)
2.       Łososia skropić sokiem z limonki, posolić i popieprzyć, posmarować pastą z serka i curry.
Zapiekać w gorącym piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez ok 20 min, aż watrswa serka ładnie się zarumieni.
3.       Danie podawać z ugotowanym ryżem basmati lub pieczonymi ziemniakami (słodkimi) przybrane kolędrą.

No comments:

Post a Comment